Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Arderea și distrugerea unui steag al unei țări UE va fi pedepsită cu trei ani de închisoare

Written by on May 15, 2020

Arderea și distrugerea oricărui steag al unei țări, care face parte din UE, va fi pedepsită cu trei ani de închisoare în Germania. O lege în acest sens a fost votată ieri de Parlamentul german, citat de agora.md

Bundestagul a adoptat legea care pedepsește cu închisoare de până la trei ani, fiind văzută ca o infracțiune motivată de ură, arderea steagului UE sau al oricărei țări. Legea prevedea până acum această infracțiune numai pentru distrugerea steagului german.

Pe lângă acestea, a fost inclusă ca infracțiune și pângărirea imnului Uniunii Europene, Oda Bucuriei.

Legea a fost adoptată în urma mai multor plângeri cu privire la arderea steagului israelian la Berlin, în 2017.

Christine Lambrecht, ministrul Justiției și membră a SPD, a declarat că „arderea steagurilor nu are nimic de a face cu protestele pașnice” și că alimentează „ura, furia și violențele”, rănind credințele persoanelor.

În alte țări europene, precum Spania, Italia și Grecia, este interzisă profanarea steagului național, în Franța se pedepsește cu o amendă de până la 7.500 de euro sau șase luni de închisoare, iar în Marea Britanie nu reprezintă o infracțiune.

|CARAMAN FM își asuma responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie informații veridice, de ultimă oră și din surse officiale. |


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *