Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Nici un chiriaș nu poate fi evacuat

Written by on May 13, 2020

Nu poți plăti chiria din cauza Coronavirusului? Nu te stresa! Nu ești singurul și nici nu poți fi evacuat în această perioadă. Mai bine de 20% din locuințele din UK sunt închiriate direct de la proprietari. În contextul creat de pandemia COVID-19 și pe măsură ce tot mai multe persoane își văd veniturile reduse, autoritățile britanice încearcă să vină în ajutor.

În acest sens au luat o serie de măsuri de sprjin promițând că nici un chiraș nu va fi evacuat din cauza pierderii veniturilor în timpul  pandemiei actuale. Una dintre aceste măsuri este interdicția de a evacua chiriași în baza secțiunilor 8 și 21 din legea 1988 privind închirierile de imobile. Această interdicție este valabilă până la 26 iunie 2020 și, cel puțin în acest moment, nu se aplică pe teritoriul Scoției. 

Foto: diasporaro.co.uk

Dacă un proprietar a depus o cerere de evacuare înainte de data de 27 martie când a fost introdusă interdicția de evacuare, cererea vă fi luată în calcul abia după 90 de zile de la depunerea ei, citează diasporaro.co.uk

În ciuda dificultăților financiare cu care se confruntă o mare parte din populație, autoritățile britanice nu impun în mod oficial proprietarilor condiții cum ar fi reducerea sau amânarea chiriilor dar le recomandă să fie flexibili și să facă tot ce le stă în putință pentru a ajunge la o înțelegere amiabilă cu chiriașii.

Părțile pot cădea de acord asupra unei amânări a plății chiriei, pot renegocia cuantumul chiriei în avantajul chiriașilor sau pot stabili un calendar de plată a datoriilor în cazul în care acestea încep să se acumuleze. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *