Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Marea Britanie se află în topul țărilor cu cea mai curată apa de la robinet

Written by on May 13, 2020

Vești îmbucurătoare pentru cei care aruncă o bună parte din buget pe tot felul de filtre pentru apă. În lume există câteva țări unde poți să bei apa direct de la robinet, fără să o filtrezi. Iar Marea Britanie se află printre ele.

Și asta pentru că zonele rurale din nordul Angliei, Scoției și a Țării Galilor sunt foarte bogate în lacuri curate, care sunt o resursă importantă pentru o mare parte din țară.

Foto. romanidinstrainatate.ro

Traditia robinetelor separate întâlnite peste tot ținutul Regatului Unit își are ca explicație accentul pus pe siguranța apei potabile. Chiuvetele de bucatarie au robinetul de apa rece întodeauna conectat la sursa de apa rece directă și nu trece prin tancuri sau rezervoare pentru ca apa sa fie potabila și proaspătă. Deasemenea e necesar ca cele două surse de apă să fie separate pentru a se evita pericolul contaminării. Mai mult, această problemă a fost reglemetată prin lege.

Foto: cio.ro

În plus, să nu uităm că partea bună a vremei ploioase de aici e că resursele sale se refac constant.

În topul țărilor cu cea mai curată apă la robit se regăsesc : Elveția, Canada, Noua Zeelandă, Singapore, Germania, Țările Scandinave, scrie green-report.ro.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *