Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Frecventarea plajelor europene -doar pe bază de rezervare

Written by on May 11, 2020

Epidemiei de coronavirus impune proprietarii de plaje să introducă un sistem de rezervări, și asta deoarece distanţarea socială presupune reducerea numărului de şezlonguri.

Turiștii vor trebui să se adapteze la un alt tip de vacanță, într-o altfel de vară. Intrarea pe plajă doar pe bază de rezervare, din timp, a unui loc pe nisip. 

În Spania, acest sistem prinde deja contur. Cei care îşi doresc să facă o baie în mare sau să stea câteva ore la soare, vor avea la dispoziţie o aplicaţie pentru a-şi rezerva un şezlong. Își pot alege locul unde să stea pe plajă, mai aproape sau mai departe de apă, la fel cum se procedează la alegerea unui loc în avion sau la cinema.

Foto: imperatortravel.ro

“Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d’en Berenguer. Anul trecut, pe plaja din această localitate, încăpeau 10.000 de oameni, anul acesta va fi loc doar pentru 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru toată ziua.

Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi de Grecia, care a început deja pregătirile pentru sezonul estival, mult întârziat de epidemia de coronavirus. Oficialii de la Atena speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, iar proprietarii au început deja pregătirile. În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu dispozitive cu gel dezinfectant, informează unimedia.info.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *