Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Șantierele se deschid! Boris Johnson anunță primele măsuri de încetare a restricțiilor în UK.

Written by on May 10, 2020

Boris Johnson a dezvăluit astăzi un plan de redeschidere a societății, care să permită oamenilor din Anglia să petreacă mai mult timp în aer liber începând de miercuri 13 Mai 2020.

Conform BBC, premierul a mai spus că persoanele care nu pot lucra de acasă precum cei din construcții de exemplu, pot să se întoarcă la locul de muncă – dar să evite transportul public dacă este posibil. El încurajează cetățenii să conducă, cicleze sau să meargă pe jos dacă dacă se poate.

El a spus că cu ajutorul noului Sistem de Alertă Covid, cu cinci niveluri, va fi posibil de teterminat cât de rapid ar putea fi reduse sau scoase restricțiile actuale. El speră că următorul pas va fi ca unii elevi din școlile primare să se întoarcă la școala „cel mai probabil până la 1 iunie”

Sursa: BBC

Într-o adresare a națiunii, domnul Johnson a spus că această etapă va implica și redeschiderea magazinelor – dar a avertizat că acest lucru se va întâmpla doar dacă este susținut de datele și cercetările științifice.

Următorul pas ar putea fi redeschiderea restaurantelor și a altor locuri publice – „dacă numărul de cazuri va fi scăzut” – și nu mai devreme de 1 iulie.

El a spus că acești pași fac parte dintr-o „primă schiță a unui plan complex pentru redeschiderea societății”.

Premierul a mai adăugat că: “Nu este momentul pentru a scote restricțiile săptămâna aceasta. În schimb, facem primii pași chibzuiți pentru modificarea măsurilor impuse .”

Domnul Johnson a confirmat, de asemenea, că amenzile pentru „minoritatea mică care încalcă regulile de carantină vor crește.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *