Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

«Sunt mândru de tot ceea ce faceți» mesajul Prințului Charles pentru români!

Written by on May 8, 2020

„Mă rog din tot sufletul ca voi și toți românii să reușiți cumva să supraviețuiți acestor vremuri dificile și acestui virus teribil și că, odată ce norul de acum va fi trecut, să putem cu toții să ne întoarcem la vremuri mai fericite și mai însorite”. Declarația a fost făcută de prințul Charles într-un mesaj de felicitare adresat voluntarilor români implicați în proiectul „Ambulanța pentru monumente”, care au câștigat Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educație, Formare și Conștientizare.

Prințul de Wales a ținut să remarce că în această pandemie de COVID-19, voluntarii au transportat alimente și echipamente de protecție pentru vârstnicii și medicii din județul Sibiu, cu două ambulanțe.

„Ba chiar pot spune că sunt și mai mândru știind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanțe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum și alimente și mâncare pentru medicii de la Spitalul Județean din Sibiu și măști, viziere și mănuși pentru medicii de la spitalele din Agnita și Mediaș”, a mai subliniat sursa.

Totodată, a lăudat România pentru frumusețile sale și moștenirea arhitecturală incredibil de bogată, pe care a avut norocul să o vadă în decursul vizitelor sale din ultimii douăzeci de ani.

Amintim că proiectul „Ambulanța pentru monumente”, inițiat de către un grup de iubitori ai patrimoniului și derulat de către Asociația Monumentum în județele Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu a câștigat cea mai importantă distincție europeană din domeniul patrimoniului.

 Proiectul pilot a fost co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și este sprijinit de către Alteța Sa Regala Prințul de Wales si Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture”, potrivit paginii de Facebook a asociației.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *