Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

METROUL LONDONEZ – UN LUX DUPĂ PANDEMIE?

Written by on May 7, 2020

Cei care gestionează planurile de urgență ale Londrei se tem că metroul nu va fi capabil să facă față odată ce starea de urgență se încheie. Potrivit unui raport consultat de BBC, regulile de distanțare socială ar reduce capacitatea metroului la 15% din nivelurile normale și 12% pe autobuze.

Foto: BZI.ro

Mai mult, nivelurile de poluare au scăzut la nivel mondial, iar mulți caută să le păstreze acolo. Îngrijorarea trece și în afara hotarelor. Capitalele și marile orașe din Europa încearcă să evite răspândirea și mai mult a coronavirusului prin implementarea unor măsuri menite să elibereze din transportul public și privat și să mențină poluarea la cote scăzute.

Și orașul italian Milano, care este în cea mai afectată regiune de coronavirus din Lombardia, a început realocarea spațiului de pe unele străzi principale pentru a fi folosite la mersul pe jos și cu bicicleta.

Foto: libertatea.ro

Administrația orașului lărgește trotuarele, adăugând 35 de km de piste pentru biciclete și încurajează folosirea scuterelor ca alternativă la folosirea mașinii. Capacitatea metroului din Milano va fi redusă cu până la 30% pentru ca toți pasagerii să stea la un metru distanță de fiecare.

Franța încurajează oamenii să meargă pe bicicletă pentru a păstra nivelurile de poluarea la un nivel mai jos odată ce restricțiile din carantină se vor relaxa, potrivit BBC. În cadrul schemei de ajutor de 20 de milioane de euro, toți cetățenii francezi vor fi eligibili să-și poată repara bicicleta cu suma de 50 de euro la mecanicii înregistrați.

Administrația Parisului interzice mașinilor private să intre pe una dintre principalele sale străzi, Rue de Rivoli, care va avea în schimb benzi separate pentru biciclete și autobuze, taxiuri, autovehicule de urgență și anumite livrări.

Foto: pinteres.com

Capitala Belgiei, Bruxelles, a anunțat, miercuri, crearea a 40 de km suplimentari de rute pentru biciclete, astfel încât să se asigure că mai puțini oameni folosesc transportul public, pe măsură ce restricțiile sunt relaxate.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *