Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Noul Sistem de Imigrare Britanic. Tot ce Trebuie să Știi?!

Written by on March 16, 2020

Cu ceva timp în urmă Guvernul Britanic a prezentat un nou sistem de imigrare bazat pe puncte, asemanator cu acel al Australiei. Asta îndeamnă că muncitorii cu un nivel scăzut de calificare nu vor mai putea primi vize de lucru in Regatul Unit.Guvernul solicită angajatorilor să se „îndepărteze” de ideea de a se baza pe „forță de muncă ieftină” din Uniunea Europa și ii îndeamnă să investească mai bine în oamenii de aici sau să dezvolte tehnologii de automatizare a serviciilor, adică roboti sau calculatoare care ar inlocui munca acestor muncitori necalificați.

Partidul de opoziție menționează că acest „mediu ostil” va face dificilă atragerea forței de muncă nu doar din Europa ci si din restul lumii. Dar, sa fim sinceri cine ii mai baga in seama pe laburisti dupa ce la alegerile din decembrie au obtinut doar 203 locuri in Parlament in comparatie cu 365 pentru Conservatori, cu 39 mai multe, decât aveau nevoie pentru a obține majoritatea. Acesta a fost cel mai mare eșec al partidului laburist din 1935 incoace.

Cetățenii UE și non-UE care vor veni în Marea Britanie vor fi tratați în mod absolut egal după ce libera circulație dintre Marea Britanie și UE va inceta la 31 decembrie 2020. Guvernul vrea doar „să încurajeze oamenii cu talentul potrivit” și tot odată „să reducă nivelul persoanelor necalificate” care vin în Marea Britanie.Tot ea Priti Patel, ministerul de interne a mai adăugat că întreprinderile ar putea de asemenea să recruteze dintre opt milioane de potențiali lucrători „inactivi” din Marea Britanie.


Cei de la Scottish National Party sau SNP au numit această „idee ridicolă si periculoasă”, pentru ca aici intra si oameni care sunt pur si simplu inapti de munca. Nu poti include o persoana in scaun cu rotile sau un pensioner in acesta categorie. Pentru a putea fi considerat pentru viza de munca în Regatul Unit dupa Brexit cetățenii străini vor trebui să ajungă la 70 de puncte pentru a putea lucra în Marea Britanie.

Vorbirea limbii engleze, un lucru asigurat de catre angajator sau „sponsor aprobat” le-ar acorda 50 de puncte. Mai multe puncte sunt acordate pentru calificări, salariul oferit și pentru munca într-un sector cu deficiențe de cadre. Lucrătorii din țările din Spațiul Economic European au în prezent dreptul automat de a trăi și de a lucra în Marea Britanie indiferent de salariul sau nivelul de calificare.


Pragul de salariu pentru muncitorii calificați care doresc să vină în Marea Britanie va fi redus de la 30.000 de lire sterline la 25.600 Cu toate acestea, guvernul spune că pragul ar fi mai mic pentru persoanele în „ocupații specifice în care duc lipsa de personal” – cum ar fi asistență medicală, inginerie civilă, psihologie dans clascic – sau pentru cei cu doctorat relevant pentru un loc de muncă specific.


Curios este faptul ca nu ar mai exista o limită a numărului de lucrători calificați care ar putea veni în Marea Britanie. Ceea ce inseamna ca pot veni mai multi oameni decat au venit pana acum din europa ceea ce nu va rezolva problema migratiei, pentru care multi au votat pentru BREXIT.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *