Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Adevăratul “Wolf of Wall Street” dă în judecată studioul de film și cere 300 mln. de dolari.

Written by on February 2, 2020

Jordan Belfort, fostul broker de acțiuni a cărui poveste a inspirat filmul de succes The Wolf of Wall Street, îi dă în judecată pe producători pentru 300 de milioane de dolari.

El susține că Red Granite Productions a mințit despre faptul că a fost „finanțat în mod legitim” atunci când a vândut drepturile la povestea sa.
 
Avocatul companiei a calificat procesul lui Belfort drept „disperat și suprem ironic”. Riza Aziz, cofondatorul Red Granite Productions, a fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani anul trecut.
 
Belfort, 57 de ani, susține că Aziz „a ascuns aceste fapte penale și surse de finanțare de la el” și că a fost „orbit” de adevărata sursă de finanțare a companiei.
 
Producătorul de la Hollywood Aziz este fratele vitreg al fostului prim-ministru al Malaeziei, Najib Razak, care este acuzat că a sifonat 700 de milioane de dolari (534 milioane de lire sterline) de la 1MDB administrat de guvern – care a finanțat filmul – în conturile sale bancare personale.
 
Filmul, care este cel mai mare succes al lui Martin Scorsese până în prezent, s-a bazat pe cartea lui Belfort, care a descris ascensiunea sa sălbatică ca tânăr bursier din New York la sfârșitul anilor 80, și căderea sa ulterioară, printr-o ceață de droguri, femei, corupție și fraudă.
 
Belfort, care a petrecut 22 de luni în închisoare pentru infracțiuni în filmul din 2013, vrea acum să anuleze acordul drepturilor sale, susținând că nu l-ar fi făcut niciodată dacă ar fi știut de unde provin banii.
 
Suma pentru care da în judecată – 300 milioane USD (229 mil. Lire sterline) – este cât de mult a realizat filmul la box office.
 
Cu toate acestea, avocatul Red Granite Productions, Matthew Schwartz, a declarat într-o declarație: „Procesul lui Jordan Belfort nu este altceva decât o încercare disperată și extrem de ironică de a ieși dintr-un acord care, pentru prima dată în viața sa, l-a făcut bogat și celebru prin mijloace legitime.“

Interpretarea lui Belfort a lui DiCaprio i-a adus un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar. Wolf of Wall Street a fost adaptat din nou anul trecut, ca o experiență imersivă în direct la Londra.

Sursa: BBC