Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Brexit Confirmat: Boris Johnson a semnat acordul de retragere a Marii Britanii din UE

Written by on January 25, 2020

Premierul a salutat un „moment fantastic” pentru țară, după ce și-a pus numele la acordul istoric, care deschide calea pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană vinerea viitoare.El a spus că speră că „va duce la capăt prea mulți ani de argumente și diviziune”.
Martorii oficiali UE și ai Oficiului de Externeau fost prezenti, inclusiv negociatorul șef al premierului David Frost, și personalul din Downing Street.

“Semnarea este un moment fantastic, care oferă în sfârșit rezultatul referendumului din 2016 și duce la sfârșitul mult prea mulți ani de argumente și diviziuni”, a spus Johnson.

Marea Britanie va păstra o copie a acordului, în timp ce originalul va reveni la Bruxelles, unde va fi păstrat într-o arhivă împreună cu alte acorduri internaționale istorice.

Săptămâna viitoare, votul Parlamentului European este considerat ca fiind o formalitate, după ce joi a fost susținut de comisia de afaceri constituțională a parlamentului. Dna von der Leyen și alte persoane majore ale UE sunt sceptice cu privire la planul guvernului britanic de a negocia un acord cuprinzător cu privire la relațiile viitoare înainte de sfârșitul anului 2020. Ea consideră că acest calendar este prea restrâns.

Dar premierul Boris Johnson este optimist, insistând ca Marea Britanie să poată avansa acum după ani de lupta împotriva Brexit-ului. Dl Michel, fostul prim-ministru belgian care prezidează summiturile UE, a declarat într-un tweet: “Lucrurile se vor schimba inevitabil, dar prietenia noastră va rămâne. Începem un nou capitol în calitate de parteneri și aliați”.

Sursa: BBC

Tagged as