Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii în 2019. OnePlus, HTC, Apple, Google sunt în listă.

Written by on April 4, 2018

      În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiaţiilor pe care acestea le emit. Majoritatea dispozitivelor de pe piaţă din acest moment nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele se apropie destul de mult de limita teoretică de 1,6- 2,0 SAR (W/kg). Printre modelele de pe piaţă care emit cele mai multe radiaţii se numără modele de la OnePlus, Xiaomi, HTC şi chiar Apple şi Google.

Compania “Statista” a publicat un raport referitor la nivelul de radiaţii emis de mai multe dispozitive mobile populare de pe piaţă şi a realizat o listă cu cele mai „periculoase” 16 modele de smartphone-uri. Desigur, pot exista modele mai periculoase, în special de la producători mai puţin cunoscuţi, însă acest „top” doreşte să informeze publicul larg despre posibilele riscuri la care se expun folosind unele dintre cele mai puternice şi mai răspândite telefoane mobile. Pe primul loc în acest top avem Xiaomi Mi A1, primul smartphone cu Android One al producătorului chinez, acesta fiind urmat de OnePlus 5T, modelul lansat în toamna anului 2017. Xiaomi Mi Max 3 este următorul, fiind urmat de cel mai recent dispozitiv de la OnePlus, modelul 6T. Topul continuă cu HTC u12 life, Xiaomi Mi Mix 3, Google Pixel 3 XL, OnePlus 5, iPhone 78, Xperia XZ1 Compact, HTC Desire 12, Pixel 3, OnePlus 6, iPhone 8, Redmi Note 5 şi ZTE AXON Mini 7.


Cum te protejezi de radiațiile telefonului mobil? Este adevărat că e mai bine să previi decât să tratezi. Chiar dacă efectele telefoanelor mobile nu sunt clare sau demonstrate 100% poți să te aperi de radiațiile lor urmând câteva sfaturi foarte simple: 1. Tine-ți telefonul la distanță de cap sau de corp pe cât posibil. Când dormi, ține-l la cel puțin 40 de centimetri de tine și în niciun caz u sub pernă.

2. Cand apelezi pe cineva, nu pune imediat telefonul la ureche. Apropie-l abia dupa ce a raspuns. Imediat dupa ce formezi numarul, telefonul emite cele mai multe radiații. Unele studii au arătat că este mai bine să ținem telefonul la urechea stanga pe timpul unei convorbiri.
3. Invață-te să folosești hands-free si când este posibil să vorbești la speaker. Cu cât ești mai departe de telefon cu atât scazi riscul radiațiilor produse de el. Căștile sunt o soluție ieftină și comodă, eliberându-ți mâinile și dându-ți posibilitatea de a te ocupa și de altceva cât timp vorbești la telefon.
4. Ține celularul de jos. Nu îl acoperi cu mâinile limitandu-i posibilitatea de a emite și a primi semnale. În acest caz telefonul crește intensitatea radiațiilor pentru a putea trimite semnale. Așa că lasă-l cât mai descoperit pentru a funcționa la nivel mic de radiații.
5. Găsește cea mai bună zona cu semnal. Când telefonul tău are semnal bun, reduce puterea și radiațiile. Cu cât are semnal mai prost, cu atât marește radiațiile pentru a putea funcționa corect. Evită să vorbești cât timp ești la metrou sau în lift. Încearcă să stai aproape de fereastră pentru a oferi telefonului cea mai bună recepție. 6. Nu vorbi la telefon mai mult decât este nevoie. Este clar că apropierea de cap crește riscul de a fi afectați de radiațiile telefonului. Mai taie din conversațiile inutile, strânge-ți prietenii la o cafea mai bine.